Jeg gav mig selv en ide for et stykke tid siden, da jeg lavede koteletter i æblesauce. Jeg nævnte æbleflæsk som et eksempel på, hvor godt svinekød og æbler passer sammen. Nu er jeg så nødt til at gå skridtet videre og fylde æbleflæsk ind i svinekødet. Det lyder måske fjollet, men smagen var fin.
Ingredienser:
ca. 500 g afpudset svinefilet
100 g bacontern
2 æbler
1 løg
olie
salt og peber
Jeg startede med at lave æbleflæsket. Dvs. stege bacon, løg og æbler mørt på en pande.
Mens det kølede af, gik jeg i gang med at “butterflye” kødet, dvs. skære det ud til et langt, tyndt stykke.
Så fik æbleflæsket sig en tur i Moulinetten, hvorefter det blev smurt ud på kødet.
Kødet blev rullet sammen om fyldet,
og snørret.
Jeg kunne have stegt det i ovnen i en times tid, men fordi jeg kunne, vakuumpakkede jeg det og puttede det i sous vide’n.
Her fik det 4 timer ved 63 grader, før det lige blev stegt på en varm pande for at få lidt kulør.
Så blev det skåret i skiver
og serveret med en en blanding af pandestegte grønsager og små kartofler.