Det er lidt af en tilsnigelse at kalde det krabbesalat, for det er lavet af surimi – altså imiteret krabbekød, men det er en dejlig ret, som så også er blevet lidt billigere, end hvis det havde være kød fra rigtige krabber. Retten skulle egentlig serveres på strimlet rå agurk, men jeg byttede agurken ud med grønne asparges, som jeg tænkte passede bedre til.
Ingredienser:
400 g surimi
1 bundt grønne asparges
1 strimlet forårsløg (gem det grønne til pynt)
½ rød peberfrugt i meget tynde strimler
Dressingen:
1 dl mayonnaise
2 tsk soyasauce
2 tsk honning eller ahornsirup
2½ spsk ristede sesamfrø
2 spsk Sriracha – eller anden chilisauce (mere, hvis man gerne vil have lidt spark i salaten)
Først ristes sesamfrøene på en tør pande.
De er klar, når de begynder at hoppe rundt på panden. Pas på, de ikke bliver brændt. Sæt dem til afkøling.
Aspargesene koges 5 min. og hældes herefter i koldt vand, så de ikke bliver alt for gennemkogte. Så dryppes de af på køkkenrulle.
Surimien strimles og forårsløget og peberfrugten skæres i meget tynde strimler. Jeg tog det grønne af forårsløget fra til pynt
Ingredienserne til dressingen røres sammen. Smag godt til med chili, alt efter hvor meget, man mener er passende.
Bland nu surimi, forårsløg og peberfrugt godt sammen med dressingen.
Læg asparges på et fad.
Læg Kani salaten ovenpå og drys med den grønne top fra forårsløget.
Der hører godt brød til. F.eks Gennaros focaccia