Gyros på rotisseri

Når man nu har købt udstyret. skal det jo også bruges, så jeg marinerede noget svine-nakkefilet og lavede gyros af det på rotisseriet på grillen. Krydderierne, jeg har brugt, er bare et forslag.

Ingredienser:

1 kg svine-nakkefilet i tynde skiver

Marinade:

½ dl olie

1 spsk paprika

1 tsk sød chili

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk stødt koriander

1 tsk tørret oregano

Bred de tynde skiver kød ud på et skærebræt eller lignende. Det gør det nemmere at fordele marinaden på dem.

Bland ingredienserne til marinaden sammen og smør kødet godt med det.

Egentlig skal kødet nu marinere i køleskabet til dagen efter, men så lang tid havde jeg ikke, så jeg puttede det i en vakuumpose og vakuumpakkede det. Så kunne jeg nedsætte marineringstiden til tre timer.

Kødet pakkes ud og sættes på rotisseri-spyddet. Klem det godt sammen med endestykkerne.

Spyddet sættes på rotisseriet på grillen, som er varmet op til 180 grader. Lad det køre rundt og stege i ca. en time og husk at sætte en drypbakke under, hvis man ikke vil have åben ild på grund af olie og kødsaft, der drypper ned. Grillen kan også blive forfærdelig smurt ind i fedt, hvis man ikke sætter en bakke under.

Skær nu kødet af spyddet og server det i f.eks. Samiras fladbrød sammen med tomat- og løgskiver.

 

Skriv et svar