Bagte hummerhaler med krydret smør

Jeg havde nogle hummerhaler liggende i fryseren. Vi skulle have haft dem til nytår, men det fik vi ikke, så nu tænkte jeg, at vi hellere måtte få dem spist. De blev brugt som en lækker forret, der ikke tog lang tid at lave.

Ingredienser:

4 rå hummerhaler

100 g smør

1 knust fed hvidløg

½ tsk chiliflager

2 tsk røget paprika

en lille smule salt

Jeg startede selvfølgelig med at tø hummerhalerne op.

Så klippede jeg skallen op fra rygsiden og trak forsigtigt hummerkødet ud, så det kom til at ligge på skallen.

Jeg kunne godt have taget skallen helt af, men det så mere interessant ud på denne måde. Smørret blev smeltet og blandet godt sammen med hvidløg, chili, røget paprika og salt.

Hummerhalerne pensles med smørret og sættes i en 220 grader varm ovn.

Her skal de opholde sig i 12 – 15 minutter. Jeg penslede dem en gang undervejs med smørret.

Så tages de ud af ovnen og pensles en gang til med smørret, og så er de klar til servering.

 

Skriv et svar