Titlen her står helt for min egen regning, men jeg skulle bruge noget tilbehør til noget asiatisk krydret svinekød, så jeg tog de ingredienser, jeg havde, som virkede asiatiske, og brugte dem. Resultatet var over al forventning.
Ingredienser:
25 g smør
1 hakket skalotteløg
1 hakket fed hvidløg
1 tsk chilipulver
100 g skiveskårne shi take svampe
1 tsk flagesalt
1 dl risottoris
1 dl sake (kan erstattes med hvidvin)
4 – 5 dl grønsagsbouillon
Smelt smørret i en pande med høje sider, så man kan røre i indholdet, uden det skvulper over. Svits løg og hvidløg i et par minutter. Hæld så svampene i og lad dem riste med, uden at det bliver brunt. Hæld sake eller hvidvin over og lad det koge næsten væk.
Kom nu chilipulver, salt og ris i og rør det godt sammen.
Kom nu bouillon i panden – ½ dl ad gangen. Rør i risottoen, mens bouillonen koger væk, og kom så endnu ½ dl i, og fortsæt på den måde, indtil risene er tilpas møre.