Char Siu svinekød

Jeg har tit set denne måde at lave svinekød på. Der skal rød madfarve i. På de billeder, jeg har set, var det mere rødt, så måske min farve var for svag – den var også et par år gammel, men det er jo heldigvis ikke noget, der påvirker smagen – kun udseendet.

Ingredienser:

1 kg ribbensteg uden svær og ben

½ dl rørsukker

2 tsk flagesalt

½ tsk kinesisk five spice

1/4 tsk stødt hvid peber

½ tsk sesamolie

1 spsk shaoxing vin (sherry kan bruges i stedet)

1 spsk kinesisk soya

1 spsk hoisin sauce

2 tsk lys sirup

½ tsk rød madfarve (det kan sagtens udelades)

3 fed finthakket hvidløg

Kødet skæres i tykke skiver.

Alle andre ingredienser røres sammen til en marinade,

som kødet pensles med på alle sider.

Kødskiverne kommes i en plastikpose og lægges i køleskabet til næste dag.

Så tager man kødet ud af posen og lægger det i et ovnfast fad.

Fadet sættes i en 180 grader varm ovn. Efter ½ time vendes kødskiverne, og efter en time er de færdige.

Så skærer man dem ud i nogenlunde mundrette bidder (også selv om man ikke skal spise med pinde)

Kan med fordel serveres sammen med min asiatiske risotto.

Skriv et svar