Kebab-chili

Er der noget bedre end en god klat kebab-chili, som kan sætte prikken over i-et i mange retter. Og det behøver ikke kun være kebab – hvor den for øvrigt er fantastisk. Jeg kiggede forskellige opskrifter, men syntes, at der altid skulle så forfærdelig meget chili i, så jeg var bage for, at al anden smag blev overdøvet. Så jeg lavede min egen version, som ikke helt river tungen ud, men alligevel giver et spark. Man kan jo altid justere mængden af chili.

Ingredienser:

1 lille finthakket løg

5 – 6 fed hvidløg – de må godt være hele, for de koger møre

1½ dl neutralt-smagende olie

130g tomatkoncentrat (det var, hvad der var i tuben)

1 tsk stødt sort peber

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk stødt koriander

3 tsk chiliflager

1 tsk garam masala  (kan købes færdigt)

2 tsk pul biber (forklaring nedenfor)

1 ds flåede tomater, hakket i mindre stykker

2 tsk flagesalt

3 tsk brun farin

Pul biber er en knust chili, som jeg får gennem min tyrkiske forbindelse. Den ser sådan ud, og kan også købes her i landet, tror jeg.

Den er mildere end de normale chiliflager, fordi chilierne vist er knust uden kerner. På den måde kommer det frugtige i chilien mere til sin ret.

Nå men nok om det.

Det hakkede løg svitses i olien i en gryde i et par minutter, imens man finder de andre ingredienser frem. Så blandes det hele sammen i gryden

og koger ganske stille i en halv times tid. Der skal røres jævnligt i massen, så den ikke brænder på.

Man kan evt. smage til undervejs, om chilien har den smag og styrke, man ønsker, og så rette den til, hvis det ikke er tilfældet.

Når den er færdig, hældes den på rene, skoldede glas, og låget skrues på med det samme.

 

 

 

 

 

Skriv et svar