Det er sidst på sæsonen for friske majskolber, så jeg fik et godt tilbud. En gang, vi var ude at spise, fik vi syltede majskerner som tilbehør til noget konfiteret kalvekød. Det brød fedmen på en rigtig god måde, så det prøver jeg at lave.
Ingredienser:
2 friske majskolber
1 frisk jalapeno
1 lille rødløg
½ dl limesaft
½ tsk chiliflager
½ tsk stødt peber
ca ½ dl hakket persille
Syltelage:
1 dl eddike
1½ dl vand
2 tsk salt
1 tsk sukker
Start med at pakke majskolberne ud af de beskyttende blade.
Stil kolberne på højkant og skær kernerne af med en skarp kniv. Læg kernerne i en skål – også de, der er blevet spredt ud over hele køkkenbordet. De, der landede på gulvet, smed jeg væk.
Fjern kernerne fra jalapenoen og skær den og løget i tynde skiver. Bland alt – undtagen syltelagen – i en skål og sørg for at få det godt blandet sammen.
Fyld blandingen i et eller flere rene glas.
Kog syltelagen og hæld den varme lage over majs m.v.
Skru låget på glasset og lad det afkøle. Vent en dags tid med at smage på det, så smagen kan fordele sig.