Spansk kartoffelomelet

Dette er en prototype, som kan varieres i det uendelige ved at blande forskelligt fyld i. Her er omeletten i sin grundform, bare med kartofler og løg, men jeg kan sagtens forestille mig en version med bacon, skinke eller måske chorizo – eller noget helt fjerde.

Ingredienser:

2 store bagekartofler – eller flere mindre kartofler

1 stort løg

salt

6 hele æg

olie til stegning

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Steg dem i ca. 20 minutter i olien. Skær løget i skiver og steg dem bløde. Lad begge dele køle af og bland det med de sammenpiskede æg. Kom salt i.

Hæld nu hele molevitten på en varm stegepande, glat det ud til en pandekage og lad det stege ved medium varme i ca. 10 minutter. Vend pandekagen ved at lade den glide ud på en tallerken, der passer i størrelsen. læg stegepanden ovenpå og vend det hele rundt i et snuptag. Husk grydelapper, for den er varm.

Steg nu ca 10 minutter på den anden side.

Pandekagen kan skæres ud ligesom en lagkage.

 

Skriv et svar