Det er sjældent, at man finder svinebov i køledisken, men en dag fik jeg øje på et stykke, så det måtte jeg bare købe. Jeg puttede det i en gryde med nogle porrer og laurbærblade. Og så kom der en smule fløde i sovsen til sidst.
Ingredienser:
500 g svinebov
salt, peber
Olie til bruning
100 g bacontern
2 porrer
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
1 stilk rosmarin
1 stilk timian
1/4 l æblejuice
½ l lys bouillon
2 dl fløde
evt. lidt jævning
½ bakke champignons
lidt smør til stegning
hakket persille til pynt
Hæld lidt olie i en gryde, der kan rumme kødet og kan tåle at komme i ovnen. Steg baconternene, indtil de er gyldne. Tag dem op.
Krydr kødet med salt og peber og brun det på alle sider i den samme gryde.
Snit porrerne
Tag kødet op af gryden og svits porrerne i 10 min. Tilsæt krydderurterne.
Hæld æblejuice og bouillon ved
og læg kødet og baconternene tilbage i gryden og læg låg på. Sæt gryden i en 160 grader varm ovn i 2 timer. Tag kødet op og kog væden ind. Kom fløden i og lad det koge i et par minutter. Skær kødet i stykker og læg det i saucen. Steg skiveskårne champignons i en smule smør og drys dem over sammen med hakket persille.
.Hvis man synes, saucen er for tynd, kan man jævne den lidt med en smule majsstivelse rørt ud i vand.