Svinebov med porrer og champignons

Det er sjældent, at man finder svinebov i køledisken, men en dag fik jeg øje på et stykke, så det måtte jeg bare købe. Jeg puttede det i en gryde med  nogle porrer og laurbærblade. Og så kom der en smule fløde i sovsen til sidst.

Ingredienser:

500 g svinebov

salt, peber

Olie til bruning

100 g bacontern

2 porrer

2 fed hvidløg

2 laurbærblade

1 stilk rosmarin

1 stilk timian

1/4 l æblejuice

½ l lys bouillon

2 dl fløde

evt. lidt jævning

½ bakke champignons

lidt smør til stegning

hakket persille til pynt

Hæld lidt olie i en gryde, der kan rumme kødet og kan tåle at komme i ovnen. Steg baconternene, indtil de er gyldne. Tag dem op.

Krydr kødet med salt og peber og brun det på alle sider i den samme gryde.

Snit porrerne

Tag kødet op af gryden og svits porrerne i 10 min. Tilsæt krydderurterne.

Hæld æblejuice og bouillon ved

og læg kødet og baconternene tilbage i gryden og læg låg på. Sæt gryden i en 160 grader varm ovn i 2 timer. Tag kødet op og kog væden ind. Kom fløden i og lad det koge i et par minutter. Skær kødet i stykker og læg det i saucen. Steg skiveskårne champignons i en smule smør og drys dem over sammen med hakket persille.

.Hvis man synes, saucen er for tynd, kan man jævne den lidt med en smule majsstivelse rørt ud i vand.

 

Skriv et svar