Wokret med nudler

Jeg tror ikke, der findes en endegyldig opskrift på en wokret. Det her er min version fra forleden dag. Der er ingen, der siger, at det lige skal være disse grønsager, men det var dem, jeg havde i mit køleskab.

Ingredienser til 2 personer:

3 – 400 g okse- eller svinekød (jeg brugte ca. ½ af hvert)

1 rød peberfrugt

Et stykke ingefær (på størrelse med en tommelfinger)

3 fed hvidløg

2 stængler bladselleri

1/4 spidskål

2 forårsløg eller en porre

Olie til stegning

2 portioner ægnudler

2 citronchili (eller en anden slags)

Kinesisk soya

Grønsagerne gøres rene

og skæres fint ud

Det er en fordel at bruge en tyndskræller til bladsellerien, fordi de har nogle meget seje tråde, som man på den måde får fjernet.

Og for en ordens skyld, så ser mine citronchilier sådan ud.

De er ikke ret store, men det skal man ikke lade sig narre af – der er fut i dem.

Forårsløg, chili, ingefær og hvidløg  steges i lidt olie i en wok eller dyb stegepande.

Tilsæt peberfrugt og bladselleri og lad det hele stege videre.

Fintsnittet spidskål kommes i, og kødet brunes på en anden stegepande. Mens det steger, koger man nudlerne i 2 min. og afdrypper dem i en si.

Til allersidst samles det hele i wokken, og der smages kraftigt til med kinesisk soya.

 

Skriv et svar