Det her er så nemt, at det er rimelig uforståeligt, at mange vælger at købe et færdigt produkt, som smager forbavsende meget af ingenting. Selvfølgelig skal agurken og yoghurten dryppe af i et par timer, men man behøver jo ikke stå og kigge på det imens.
Ingredienser:
1 agurk
2 dl yoghurt – helst græsk, hvis man kan få det
2 – 3 fed hvidløg – alt efter ens hvidløgstærskel
et nip salt
Start med at rive agurken på et groft rivejern.
Placer den revne agurk i en si over en skål og lad den dryppe af i et par timer.
Imens skal yoghurten drænes. det gør jeg ved at finde en gammel kaffetragt frem, som jeg gemmer kun til det formål. Jeg laver følgende opstilling:
En filterpose sættes i tragten, yoghurten hældes i, og tragten placeres oven på et glas, som kan opsamle den væske, der løber fra.
Når det også har stået et par timer, hældes yoghurten i en skål, hvidløget presses og tilsættes sammen med et nip salt. Til sidst vrides den sidste væde ud af agurken, og det hele røres sammen.