Jeg elsker parmesan. Jeg køber altid et stort stykke. Det kan holde sig i køleskabet meget længe, og så kan man altid lige rive den mængde, man skal bruge. Og gem endelig skorperne. De kan give en dejlig fyldig smag til mange retter, hvis de får lov at simre med.
Ingredienser:
1 portion pasta
Olie
3 – 4 fed hvidløg
1/4 tsk salt
lidt peber
1/4 l bouillon
1 – 2 dl revet parmesan
1 dl fløde
½ bakke champignons
1 svinemørbrad
Lidt hakket persille og revet parmesan til drys
Hak hvidløgsfeddene og steg dem i lidt olie – husk, de må endelig ikke blive brune. Drys med salt og peber.
Pas på med saltet, hvis bouillonen er salt. Hæld bouillonen i gryden og lad det koge nogle minutter.
Imens afpudses mørbraden og skæres i ca. 1 cm skiver.
Disse skiver svitses med de skivede champignons på en god varm pande. De skal kun brunes og endelig ikke gennemsteges, da de skal i sovsen senere, og bliver færdige der.
Mens kødet venter på panden, tilsættes den revne parmesan til gryden med bouillonen.
Når osten er smeltet, tilsættes fløden, og der smages til med salt, peber, måske mere parmesan – eller lidt citronsaft.
Til sidst hældes kødet i gryden og varmes igennem. Herligheden serveres med friskkogt – gerne hjemmelavet pasta – her rullet ud som spaghetti. Og der drysses selvfølgelig med revet parmesan