Der er mange opskrifter på chili con carne. Det her er bare min version. Der gik lidt cowboy i den, men den kan altså godt laves på et ganske almindeligt komfur. Mange opskrifter bruger hakket kød, men jeg har læst et sted, at det er mere autentisk med større stykker kød, så det ikke forveksles med millionbøf.
Jeg har set en del videoer med BBQ Pit Boys på Youtube, og hvis der er en regel, jeg har lært af dem, så er det, at der ikke er nogen regler. Det er lige noget for mig, for jeg elsker at prøve mig frem. Somme tider bliver det godt – somme tider mindre godt. Det her blev nu rigtig godt. Det var en stor portion, så der er rester til en dag, hvor det skal være let.
Ingredienser:
1½ kg. oksebov
4 løg
2 stængler bladselleri
6 fed hvidløg
2 små chilier med eller uden kerner – vælg selv
2 chipotlechili (jeg havde røget nogle jalapenoer)
2 syltede jalapenoer
3 peberfrugter – røde, orange eller gule
2 dåser flåede tomater
½ l øl
2 tsk røget paprika
1 tsk oregano
1 tsk spidskommen
2 tsk salt
1 tsk kakao
1 ds kidneybønner
Nu var det jo, jeg sagde, at der gik cowboy i den, for vi blev enige om at prøve at lave chilien BBQ Pit Boys style. Så grillen blev tændt og indstillet på 140 – 150 grader. Kødet blev skåret i skiver,
som blev vendt på den side af grillen, der havde direkte varme. Der var jo ikke så meget gang i den, så de blev ikke brune, man de fik lidt grillsmag, hvilket var meningen.
Så blev alle grønsagerne skåret i stykker – det tog lidt tid, for der var mange.
Kødet blev skåret i tern, og det hele blev puttet i en stor sort støbejernsgryde sammen med krydderier, dåsetomater og øl.
Så blev der sat låg på gryden, grillen blev lukket, og nu skulle gryden så stå og hygge sig i 5 timer.
Vi kiggede til den og rørte i den en gang imellem, og da der manglede en time, kom bønnerne i.
Efter 5 timer blev gryden taget af,
og chilien blev serveret med en klat creme fraiche og et stykke godt brød.