Shepherd’s pie

Den er såmænd meget dekorativ, men i bund og grund er det jo bare en anden måde at servere gryderet med kartoffelmos. Her er den lavet fra bunden, men det er også en glimrende måde at få brugt en rest gryderet fra dagen før.

Ingredienser:

500 g oksekød i tern eller strimler
1 løg
1 porre
2 gulerødder
1 stængel bladselleri
1 bk blandede svampe eller champignons
3-4 sk bacon skåret i strimler
2 spsk mel
1 laurbærblad
1 tsk salt
2 dl rødvin
1 dl vand
2 dl tomatpure
1 dl frosne ærter

Oksekødet brunes i en gryde sammen med baconen. Tages op. Løget og porre skæres i skiver og steger lidt i gryden. Så kommes blegselleri og gulerødder i skiver ved sammen med et laurbærblad, og kød og bacon kommes tilbage i gryden.

Tilsæt salt og mel, og rør, til det er opløst. Hæld så rødvin i og lad det koge nogle minutter. Til sidst tilsættes vand og tomatpure,

og der lægges låg på gryden, som får lov til at simre i et par timer ved lav varme.

Herefter kommes ærterne i, og retten hældes i et ildfast fad eller tærteform

og dækkes med et låg af kartoffelmos. det kan være nødvendigt at bruge en gaffel til at fordele mosen, uden at få det hele blandet sammen.

 

Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i 15-20 min., indtil kartoffelmosen er gylden.

Retten kan serveres med en salat, hvis man er til den slags.

 

 

Skriv et svar