Gennaro’s focaccia

Jeg kan godt lide de ”to madglade italienere”, Gennaro Contaldo og Antonio Carluccio, og her er en opskrift, som jeg har fået af Gennaro Contaldo – desværre ikke personligt, men fra internettet. Det er et skønt madbrød.

Ingredienser:

20 g gær

½ l lunkent vand

Ca. 1 kg mel – gerne Tipo 00

20 g salt

Olivenolie

Hvidløgspulver

Groft havsalt

Tørret Herbes de Provence eller Rosmarin

Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen til den er blød og glat. Det kan godt tage 10 minutter, så en røremaskine er god at have ved hånden. Det kan godt være, alt melet ikke skal bruges, for det er forskelligt, hvor meget vand, det suger til sig.

Lad dejen hæve ca. 20 min.

 Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir (man kan også rulle den ud), og prik huller ned i dejen med fingrene.

Pensl med rigeligt olivenolie og drys med groft havsalt, hvidløgspulver og Herbes de Provence/Rosmarin.

Lad brødet efterhæve på pladen i ca. 30 min.

Bages ved 180 grader varmluft i ca. 20 – 25 min., alt efter, hvor mørkt man ønsker det.

Køles af på en rist.

Brødet kan sagtens fryses ned – jeg plejer at dele det i mindre portioner – og så lige lunes lidt, når det skal spises.

En kommentar

  • Burcum

    22. maj 2020

    Det’ dælme dejli’!

    Svar

Skriv et svar