Fransk landpaté

En god paté som denne her kan både bruges som pålæg i madpakken og som forret med et stykke godt brød og lidt syltede agurker til. Opskriften er inspireret af en kogebog, jeg har købt i Frankrig en gang for efterhånden mange år siden.

Ingredienser:

700 g svinekød (jeg bruger nakkefilet)

300 g svinelever

Skiver af fersk spæk (eller bacon)

4 løg

3 fed hvidløg

5 stilke persille (hakket)

2 stilke timian (hakket)

1-2 laurbærblade

5 cl cognac

2 æg

1 dl fløde

revet muskatnød

salt og peber

en smule olie

Hak løg og hvidløg og lad dem stege lidt i olien. De skal ikke brune. Hæld cognac over og lad det flambere. Sæt løgene til afkøling.

Hak svinekød og -lever på kødhakkeren.

Bland kød, løg, æg, fløde, persille og timian. Rør farsen sammen og smag godt til med muskatnød, salt og peber.

Beklæd en postejform med tynde spæk- eller baconskiver.

Fyld patéfarsen i formen

For pyntens skyld flettede jeg lidt spækskiver oven på patéen og stak et laurbærblad i..

Pateen bages i to timer ved 180 grader i vandbad.

Patéen skal spises kold, og den bliver kun bedre af at blive gemt et par dage i køleskabet.

 

Skriv et svar