En god paté som denne her kan både bruges som pålæg i madpakken og som forret med et stykke godt brød og lidt syltede agurker til. Opskriften er inspireret af en kogebog, jeg har købt i Frankrig en gang for efterhånden mange år siden.
Ingredienser:
700 g svinekød (jeg bruger nakkefilet)
300 g svinelever
Skiver af fersk spæk (eller bacon)
4 løg
3 fed hvidløg
5 stilke persille (hakket)
2 stilke timian (hakket)
1-2 laurbærblade
5 cl cognac
2 æg
1 dl fløde
revet muskatnød
salt og peber
en smule olie
Hak løg og hvidløg og lad dem stege lidt i olien. De skal ikke brune. Hæld cognac over og lad det flambere. Sæt løgene til afkøling.
Hak svinekød og -lever på kødhakkeren.
Bland kød, løg, æg, fløde, persille og timian. Rør farsen sammen og smag godt til med muskatnød, salt og peber.
Beklæd en postejform med tynde spæk- eller baconskiver.
Fyld patéfarsen i formen
For pyntens skyld flettede jeg lidt spækskiver oven på patéen og stak et laurbærblad i..
Pateen bages i to timer ved 180 grader i vandbad.
Patéen skal spises kold, og den bliver kun bedre af at blive gemt et par dage i køleskabet.