Jeg havde en rest oksemørbrad fra den tynde ende og så noget af det lidt mere ureelle fra den tykke ende af mørbraden, så det skar jeg i tern. Det er rigtig godt til en wokret, for her skal kødet lynsteges. Man skal passe på, det ikke får for længe, for det ville være synd og skam.
Ingredienser:
400 g oksemørbrad, skåret i tern
2 spsk kinesisk soya
2 spsk citronsaft
1 spsk brun farin
1 spsk fish-sauce
5 fed hvidløg
1 mellemstort løg
olie til stegning
En håndfuld saltede peanuts
2 forårsløg
Brun kødet ved høj varme. Det skal kun have ganske kort tid. Tag det af og hæld ny olie på panden eller i wokken.
Heri steges løget, som er skåret i ret tynde både.
Hvidløget knuses og soya, citronsaft, fish-sauce og farin blandes.
Forårsløg og peanuts hakkes.
Knust hvidløg og soyablandingen hældes over løgene og koger lidt ind, hvorefter kødet hældes på panden igen og varmes lidt igennem.
Til sidst drysses peanuts og forårsløg over.
Retten kan serveres med ris, eller som vi gjorde – med kinesiske pandekager.