De fleste gange, man får æbletærte, er det som regel enten med en mørdejsbund eller med en smuldredej ovenpå. Jeg har prøvet at kombinere de to ting, så jeg både bruger mørdej og smuldredej. Resultatet var meget lækkert – og fedtet.
Ingredienser:
Mørdej:
300 g mel
100 g flormelis
150 g smør
1 æg
Fyld:
1 kg æbler – med smag
saft af en halv citron
100 g brun farin
Smuldredej:
125g smør
125 g mel
150 g sukker
Start med mørdejen. Bland flormelis og mel og smuldr smørret i det. Saml dejen sammen med ægget. Dejen skal hvile en halv times tid, før den rulles ud og lægges i en smurt tærte- eller springform. Så skal den blindbages, men det har jeg fortalt om og vist billeder af før, så det springer jeg over denne gang. Man kan se det her.
Æblerne skrælles og skæres i små både, som vendes med citronsaft og brun farin og fordeles i den forbagte tærtebund.
Til smuldredejen blandes mel og sukker, og smørret smuldres i. Der skal være lidt grove klumper i. Smuldredejen fordeles over æblerne,
og tærten sættes i ovnen igen ved 190 grader i ca 40 minutter.