Champagnesorbet

Hvem har ikke af og til en halv flaske overskydende champagne? – Her skal jeg så lige spørge – Hvad er overskydende champagne? Nej, jeg var nødt til at redde en sjat, før den blev drukket. Og alt sammen bare fordi, jeg ville prøve at lave champagnesorbet. Den kan bruges som dessert, men på finere steder bliver den tit serveret som en “ganerenser” mellem retterne.

Ingredienser:

½ flaske (37,5 cl) champagne (mousserende vin kan også bruges)

110 g sukker

1,25 dl vand

saften af en kvart citron

Målene er lidt skæve, fordi jeg kun ofrede en halv flaske.

Sukker og vand kommes i en lille gryde og koges op under omrøring, indtil alt sukkeret er opløst.

Lad det simre lige så stille i ca. 5 min. og lad det køle helt af.

Når det er kølet af, hældes det sammen med champagne og citronsaft og hældes i ismaskinen.

Hvis man ikke har en ismaskine, kan man hælde det i en form og sætte det i fryseren. Man skal så huske at røre i det en gang imellem, ellers får det ikke den rette bløde konsistens.

Sorbet’en skal ikke tages ud af fryseren før man skal bruge den, for da der er alkohol i, er den ikke særlig hårdt frosset. Når man spiser den, kan man mærke boblerne på tungen.

 

 

Skriv et svar