Der var mangoer på tilbud, og så skal de jo bruges til noget. Denne chutney er både sød, syrlig og stærk på en gang, og den passer til næsten alt.
Ingredienser:
2 mangofrugter
1 madæble
Et stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger
Et stykke gurkemeje på størrelse med en lillefinger (eller ½ tsk tørret)
2 fed hvidløg
2 dl hvidvinseddike
1 dl vand
250 g sukker
½ tsk chiliflager
½ tsk løgpulver
½ tsk stødt kardemomme
Et nip salt
Mangoer og æble skæres i stykker, ingefær, gurkemeje og hvidløg rives fint, og alle ingredienserne kommes i en gryde og koges i ca 30 – 40 minutter, indtil frugten er kogt ud og konsistensen er blevet tyk.
Smages til og hældes på et glas, som kan opbevares på køl efter åbning. Men det varer såmænd ikke længe, før det er tømt.