Mangochutney

Der var mangoer på tilbud, og så skal de jo bruges til noget. Denne chutney er både sød, syrlig og stærk på en gang, og den passer til næsten alt.

Ingredienser:

2 mangofrugter

1 madæble

Et stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger

Et stykke gurkemeje på størrelse med en lillefinger (eller ½ tsk tørret)

2 fed hvidløg

2 dl hvidvinseddike

1 dl vand

250 g sukker

½ tsk chiliflager

½ tsk løgpulver

½ tsk stødt kardemomme

Et nip salt

 

Mangoer og æble skæres i stykker, ingefær, gurkemeje og hvidløg rives fint, og alle ingredienserne kommes i en gryde og koges i ca 30 – 40 minutter, indtil frugten er kogt ud og konsistensen er blevet tyk.

Smages til og hældes på et glas, som kan opbevares på køl efter åbning. Men det varer såmænd ikke længe, før det er tømt.

 

Skriv et svar