Jeg var egentlig gået ud til fryseren for at hente nogle svinekæber, men så fik jeg fat i en udbenet lammenakke i stedet, og så tænkte jeg – Hvorfor ikke? Den fik fyld af en tomatpesto, som jeg strikkede sammen til lejligheden.
Ingredienser:
750 g lammenakke uden ben
salt og peber
Pesto:
8 – 10 soltørrede tomater
evt. lidt chilipulver
60 g pinjekerner
Olivenolie
Herudover:
Olie til bruning
Kartofler
Rødløg
Sherrytomater
Tørret timian
Bouillon
Start med at riste pinjekernerne på en tør pande. Lad dem køle af. Hak tomaterne i en minihakker eller lignende. Tilsæt lidt olie, hvis tomaterne er tørre. Kom pinjekernerne i hakkeren til tomaterne og kør det hele, indtil det er nogenlunde jævnt. Tilsæt evt. mere olie, indtil konsistensen er passende. Det skal ikke være flydende, men til at smøre ud. Smag evt. til med chili.
Skær forsigtigt i kødet, så det kan bredes ud. Drys med salt og peber og smør tomatpestoen ud på kødet.
Rul kødet stramt sammen og bind kødsnor omkring.
Brun den fyldte nakke på alle sider på en pande ved god varme
og læg den i et ovnfast fad med kartoffelskiver, skivede rødløg og halverede sherrytomater. Drys med tørret timian og hæld bouillon ved, så grønsagerne er dækket.
Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i ca. 2 timer. Så er kødet gennemstegt og grønsagerne møre.
Tag kødet op, fjern snoren og skær det i skiver. Læg det tilbage i fadet og server evt med et stykke brød til at suge den dejlige sky op med.