Vi får af og til lam, men det er tit mest lammeryg, -koteletter eller -kølle. Så denne gang tager vi fat i skanken. Det kræver omhu og lang tilberedningstid, men så er det også et dejligt mørt stykke kød, man får ud af det.
Ingredienser:
2 lammeskanke
1 spsk olie til stegning
Kryddermix af:
2 tsk hvidløgspulver
1 spsk sød paprika
1 tsk salt
1 tsk stødt sort peber
1 tsk friskrevet muskatnød
Grønsager m.v.:
1 løg
2 stilke blegselleri
3 gulerødder
8 – 10 små kartofler – evt. aspargeskartofler
2 dl rødvin
2 dl oksebouillon
1 dåse flåede tomater
Et par stilke frisk timian og rosmarin
Bland krydderierne i en skål,
og gnub lammeskankene over det hele med blandingen.
Vask grønsagerne og skær alt i stykker – undtagen kartoflerne.
Brun skankene på alle sider i olien. Tag dem op og hæld alle grønsagerne i gryden og lad det stege i nogle minutter.
Hæld rødvin ved, og lad den værste alkohol koge væk. Hæld så bouillon og tomater ved og bring det i kog. Læg lammeskankene tilbage i gryden og sørg for, at væden lige præcis dækker. Hæld evt. lidt mere bouillon i, hvis det ikke dækker.
Læg låg på gryden og sæt den i en 150 grader varm ovn i 3 timer.
Efter de 3 timer er retten færdig. Der behøves ikke ekstra tilbehør, for der er masser af grønsager og også kartofler i retten.
Og kødet er blevet så mørt, at kødet falder direkte af benene!