Så er vi kommet til sidste trediedel af kaninen fra Langeliniegården. Det er utroligt, at to mennesker kan have mad i tre dage af en enkelt kanin. Denne gang var det baglårene, som stod for tur. De fik selskab af champignons, tomater og spinat – og så selvfølgelig en dejlig sauce.
Ingredienser:
2 kaninlår
½ tsk salt
1 tsk timian
1 fed knust hvidløg
½ dl olie
2 håndfulde spinat
1 tyk skive bacon, skåret i tern
125 g champignons
1 tynd porre
1 ds cherrytomater (eller tilsvarende friske, hvis de er i sæson)
1½ dl hvidvin
2 dl fløde
3 spsk revet parmesan
salt, peber
Tag lige et kig på de to store kaninlår!
Hæld olie, salt, timian og knust hvidløg i en lynlåspose. Bland det godt sammen og læg kaninlårene heri i et par timer – gerne længere.
Efter marineringen brunes lårene på en varm pande. Det er en fordel, hvis man bruger en pande, der kan gå i ovnen.
Tag lårene op, snit porre og champignons og brun bacon, porre og champignons.
Hæld hvidvin ved og lad det koge lidt, for at alkoholen kan fordampe.
Tilsæt så fløde og saften fra dåsen med tomater. Rør godt rundt og snit spinaten og hæld den i sammen med parmesan.
Når spinaten er faldet sammen, smages til med salt og peber og kaninlårene lægges tilbage i panden. De små tomater lægges rundt om,
og der lægges låg over, og panden sættes i en 110 grader varm ovn i 3 timer. Hvis man vil gøre det hurtigere, kan man hæve temperaturen, men kødet bliver mest saftigt, hvis man bruger lavere temperatur og længere tid.
Vi nøjedes med at spise baguette til, for retten fylder meget. Kaninkød er drøjt i brug. Og så er sådan et stykke brød fortrinligt til at suge saucen op med.