Jeg har før sagt, at jeg godt kan lide grønsager, bare de er tilberedt. Med enkelte undtagelser gider jeg ikke spise dem rå. Den her bagte butternut-squash får yderligere smag af en krydderiblanding.
Ingredienser:
1 butternut-squash
Olie til pensling
Krydderiblanding:
½ dl olivenolie
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk salt
1 tsk paprika
½ tsk tørret rosmarin
½ tsk tørret timian
½ tsk chilipulver
Skær butternut-squasen over på langs, skrab kernerne ud og skræl den.
Pensl skærefladen med olie og læd squashen i et ovnfast fad med skæresiden nedad. Pensl også på oversiden. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag squashene i en halv time.
Tag fadet ud, lad det køle lidt af. Læg så de to halvdele på en skærebræt og skær riller i dem – ligesom til hasselback-kartofler – altså ikke hele vejen igennem.
Læg dem tilbage i fadet. Bland olivenolie og krydderier og pensl grundigt – også ned i rillerne. Sæt fadet i ovnen igen og bag endnu en halv time, idet der ind imellem pensles mere kryderiblanding på.