Jeg har efterhånden lavet tortillaer på mange forskellige måder. Jeg har lavet majs-tortillaer, både i en presse og med en mere pandekageagtig dej – og hvedetortillaer. Denne gang ruller jeg dem ud med kagerulle. Og ja – det er tortillas, man bruger til tacos – og ikke de afskyelige hårde skaller, som jeg ikke ved, hvem har fundet på.
Ingredienser:
Tortillas:
50 g smør
5 dl hvedemel
½ tsk salt
2 dl varmt vand
Fyld:
Mørt oksekød (f.eks. et par bøffer af filet, skåret i strimler)
chilipulver, oregano, løgpulver (2 tsk i alt)
Lidt olie til pensling af kødet
Revet ost
Mel, salt og smør kommes i en foodprocessor og køres til en smuldret masse. Så kommes vandet i lidt after lidt og dejen køres, indtil den er blød og smidig.
Tag dejen op og del den i 16 dele, som rulles til kugler.
Hver kugle rulles tyndt ud med kagerulle,
og bages på en tør, varm pande, indtil de har fået farve på begge sider. Hold dem varme.
Kødet vendes i krydderierne og sættes på træspyd og pensles med olie.
Så steges spyddene på en grillpande, hvis det ikke er vejr til at fyre op i den udendørs grill.
Når kødet er færdigt (det må gerne være rødt indeni, for det er filet eller mørbrad), fyldes det i tortillaerne sammen med revet ost, pico de gallo, salsa verde og guacamole.
Man behøver ikke være bange for styrken, for med mindre man selv hælder yderligere chili på, så er disse tacos bare dejligt krydrede, men ikke stærke, så munden gør ondt. Og der er som bekendt en forskel.