Noget, som vi rigtig godt kan lide på grillen, er lammekød. Og sådan en lammekølle er rigtig god at langtidsstege. Ja – rigtig langtidsstegning er det egentlig ikke, for det tager kun to-tre timer, men alligevel.
Ingredienser:
1 lammekølle
hvidløg
rosmarin
salt og peber
lidt olie
Start med at skære hvidløgsfed ud i tynde strimler. Lav lommer i lammekøllen med en skarp kniv og pluk rosmarinen i små buketter.
Stik et lille stykke hvidløg og en lille rosmarinkvist ind i hver lomme på stegen. Drys med salt og peber og gnid lammekøllen med lidt olie.
Læg den i en 120 grader varm grill. Her har den fået selskab af et fad med grønsager, der skal bages samtidig. Luk låget på grillen.
Så skal man bare vente to-tre timer, og så er maden færdig, uden man behøver tænke mere over det. Brug evt. et stegetermometer. Lammet skal have en kernetemperatur på ca. 58 grader, hvis det skal være rosa.
Til sidst kan man lige skrue en anelse op for varmen i grillen, så kødet får lidt farve.
Så skæres kødet ud og serveres f.eks. med bagte grønsager.