Nu kan det være svært at få råd til oksefilet eller -mørbrad til hverdag, så jeg har lavet en udgave af beef-wellington med hakket oksekød. Det kan man faktisk også!
Ingredienser:
1 rulle butterdej
1 – 2 løg (efter størrelse)
2 fed hvidløg
150 g champignons
olie til stegning
1 dl bouillon
450 g hakket oksekød
1 spsk revet parmesan
1 æg
1 spsk rasp
salt, peber
75 g flødeost
5 skiver serrano- eller parmaskinke
Æg til pensling
Start med at hakke løg, hvidløg og champignons og steg dem på en pande. Hæld bouillon ved og lad det koge væk. Køl det af.
Bland en fars af oksekød, parmesan, rasp, æg, salt og peber.
Form farsen til et aflangt brød og brun det på en pande. Lad også det køle af.
Pak butterdejen ud og læg den på et meldrysset bord. Smør flødeost ud på butterdejen og læg 4 skiver skinke ved siden af hinanden. Fordel 3/4 af svampeblandingen på skinkeskiverne og læg farsbrødet ovenpå.
Fordel resten af svampeblandingen ovenpå,
og læg den sidste skive skinke øverst.
Pak butterdejen sammen omkring hele molevitten og læg pakken i et ildfast fad med sammenføjningen nedad.
Klip små huller i overfladen og pensl med sammenpisket æg.
Bag farsbrødet i ovnen ved 180 grader i 40-50 minutter, indtil butterdejen er gylden.
Det er da en hverdagsret i festforklædning.