Når man har fået ny forsyning af kaninkød, må man også afprøve nye tilberedningsmetoder en gang imellem i stedet for altid at lave de samme ting. Saucen til den her kanin smager fantastisk.
Ingredienser:
2 kaninlår
2 spsk mel
1 løg
1 fed hvidløg
1½ dl hvidvin
½ dl vand
en bakke champignons
1 spsk friskhakket esdragon
1 laurbærblad
25 g smør
1 dl fløde
salt og peber
Kaninkødet er som sædvanlig fra Langeliniegården. Og kaninerne herfra er stadig så store, at vi to personer mageligt kan blive mætte af to forben.
Start med at smelte lidt af smørret og stege champignonerne heri. Tag dem op. Hæld melet i en plasticpose og kom kaninstykkerne i og ryst posen, så de får mel over det hele.
Kom lidt mere smør på panden og brun kaninstykkerne. Drys med salt og peber.
Tag også dem op, skær løget i skiver og steg dem i resten af smørret, indtil de er bløde.
Kom nu hvidvin ved og lad alkoholen koge væk. Tilsæt hvidløg, vand, esdragon, laurbærblad og champignons. Læg kaninen tilbage i panden.
Læg låg på og sæt panden i ovnen ved 110 grader i 3 timer. Kaninkød bliver altså bedst efter vores mening, hvis det bliver braiseret low and slow. Efter de to timer tilsætter man fløden.
Vi spiste baguette til. Så kunne vi nemlig rigtig dyppe saucen op.