Isen her er ikke så tung som de fleste hjemmelavede vanilleis. Jeg troede først ikke min egne ører, da jeg hørte, at der skulle bruges æggehvider og ikke æggeblommer, men det er altså med til at gøre isen lettere. Desuden anvender man både mælk og fløde, så der er også sparet på kalorierne, hvis man tæller dem.
Ingredienser:
4 pasteuriserede æggehvider
150 g sukker
1 tsk vanillesukker
2,5 dl fløde
1,5 dl mælk
Pisk æggehvider, sukker og vanillesukker sammen, til det er let og luftigt.
Så tilsættes mælk og fløde, og det hele piskes godt sammen. Det kan nu hældes i en form og fryses. Man skal røre i det et par gange, mens det fryser ned.
Men det bliver allerbedst, hvis man har en ismaskine, som man kan hælde det i.
Så starter man ismaskinen og hælder massen ned deri, sætter låg på og lader den stå og brumme ca. 20 min., indtil isen ligner en dejlig softice.
Den kan spises med det samme – og smager fantastisk – men man kan også fryse den ned til senere brug.
Fordelen ved denne is er, at man ikke behøver at tage den op lang tid, før man skal spise den. Den bliver hurtigt “fremkommelig” – dvs. den smelter hurtigt, men det har nu aldrig været et problem her i huset. Den er altid spist op, før den er smeltet helt.