Så er vi tilbage ved ovnretter, der lige får et drys ost. Men denne gang er der ikke kød i. Ikke-vegetarer kan også være med, synes jeg, for svampene har en ret kød-agtig konsistens.
Ingredienser:
Olie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
500 g svampe – alle slags kan bruges
2 dl hvidvin
300 g frisk spinat
salt og peber
50 g revet parmesan
½ portion pasta, rullet ud som lasagneplader
100 g ricotta
Evt. en lille smule bechamel-sauce, hvis man har lidt til overs – det er ikke strengt nødvendigt
Revet parmesan til at drysse på til sidst
Hak løg og hvidløg og lad det stege i lidt olie. Skær svampene i stykker (jeg brugte champignons og østershatte) og svits dem med. Skyl spinaten, skær den lidt i stykker og kom den på panden til de andre ting. Bland det hele godt sammen. Når spinaten er faldet sammen, drysses med lidt salt og peber, og hvidvinen hældes ved.
Lad det meste af hvidvinen koge væk og tilsæt revet parmesan.
Læg nu svampeblandingen lagvis med pastapladerne i et ovnfast fad. Efter hvert lag svampe, lægges nogle klatter ricotta.
Til allersidst er det så, at man kan hælde lidt bechamelsauce over. Drys med revet parmesan,
og bag lasagnen ved 180 grader i ca. 20 min., indtil den er gylden.