Man skal begynde i god tid, for kødet skal gerne marinere et døgn, før det skal simre i et par timer. Så det er ikke en impuls-ret. Men man bliver belønnet med en skøn sauce.
Ingredienser:
500 g skært oksekød i tern
Marinade:
15 grønne peberkorn (let knust)
1 laurbærblad
1 hakket skalotteløg
2 hakket fed hvidløg
3 dl rødvin
Efter marinering:
Olie til bruning
1 dl marinade
ca. 2 dl oksebouillon
Og til allersidst:
lidt jævning
2 håndskårne skiver bacon – skåret i tern
30 perleløg (jeg brugte frosne)
1 dl ærter (også frosne her)
salt og peber
Start med at blande tingene til marinaden. Læg kødet i en skål og hæld marinaden over. Bland det godt og læg låg på skålen. Stil den i køleskabet til dagen efter.
Næste dag sies marinaden fra – gem den – og kødet brunes i en gryde. Hæld en dl af marinaden ved samt ca. 2 dl bouillon. kødet skal gerne være dækket.
Læg låg på gryden og lad retten simre for svag varme i et par timer.
Imens svitses bacontern og perleløg. Saucen jævnes en lille smule, smages til med salt og peber, og bacontern, perleløg og ærter tilsættes.
Serveres f.eks. med små stegte kartofler.