Jeg var hos fiskehandleren i anden anledning og så, at han havde nogle friske blåmuslinger liggende. Dem var jeg nødt til at købe, og så måtte jeg jo finde på et eller andet at bruge dem til. Nu er jeg ret glad for pasta, så det blev det til
Ingredienser:
500 g blåmuslinger (lyder af meget, men det meste er jo skaller)
200 g spaghetti (jeg var doven og brugte færdigkøbt)
100 g bacontern
1 lille skalotteløg
Lidt salt og peber
1 dl tør hvidvin
Start med at skylle muslingerne og pille “skægget” af. Alle de, der ikke lukker sig, når man banker på dem, skal kasseres.
Sæt spaghettien over i letsaltet vand. Den skal koge længere end muslingerne, og det skulle jo gerne være færdigt samtidig.
Steg bacontern og finthakket løg. Det skal ikke blive brunt, bare mørt. Drys med salt og peber. Hæld hvidvin i gryden. Når det koger, hældes muslingerne i og der lægges låg på.
Ryst gryden let en gang imellem. Efter ca. 5 minutter er muslingerne færdige.
Sorter dem fra, der ikke har åbnet sig og server resten med spaghetti – og glem ikke den dejlige “suppe”, der er i bunden af gryden.