Så er der igen gang i slow-cookeren. Man kan selvfølgelig simre retten i en gryde i et par timer, men når man nu har muligheden for at simre ved så lav varme, at det kan stå og udvikle smagen hele dagen – hvorfor så ikke gøre det.
Ingredienser:
1 kg oksekød (jeg brugte tykkam – men bov er også velegnet)
salt og peber
1 løg
1 gulerod
1 stængel bladselleri
5 fed hvidløg
2 stilke timian
1 laurbærblad
3 spsk koncentreret tomatpure
1 dl rødvin
1 dåse flåede tomater
½ portion pasta – rullet ud som papardelle – se nedenfor
Revet parmesan til severing
Start med at brune kødet på alle sider.
Læg det i slowcookeren.
Lav en sofritto, som det hedder, dvs. skær løg, gulerod og bladselleri i små tern og brun dem i lidt olie i en gryde. Kom hvidløg, timian og laurbærblad ved.
Hæld rødvinen oven og lad det koge væk, så længe, at det ikke lugter af alkohol længere.
Hæld tomaterne i, bland det hele godt og hæld hele molevitten over kødet i slowcookeren.
Lad nu slowcookeren stå på laveste trin i 6 – 8 timer, mens der efterhånden breder sig en dejlig duft i køkkenet.
Pastadejen rulles ud og skæres ud med en speciel papardelle-udskærings-dims, som jeg har til min pastamaskine. Jeg må indrømme, at efter min smag er disse papardelle for brede. Halvdelen ville være bedre, men så hedder de jo nok noget andet.
Når ragu’en er færdig, er kødet så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med to gafler.
Papardellen koges, og raguen serveres med et godt drys frisk revet parmesan på toppen.