Det er en gammel klassiker, men den holder stadig. Nakkefilet er et dejligt anvendeligt stykke kød, og på denne måde kommer der endnu mere smag i det.
Ingredienser:
Et stykke nakkefilet af gris (jeg tror, mit vejede ca. 1 kg)
4 -5 champignons
2 skalotteløg
olie til stegning
Et par kviste timian
½ dl rødvin
1 spsk rasp
salt, peber
Kødsnor til at binde om
Skær riller i nakkefileten, men pas på ikke at skære helt igennem. Drys lidt salt og peber i rillerne.
Hak løg og champignons og steg det på en pande i lidt olie. Når det er blødt, tilsættes rødvin og timian, og det meste af vinen koges væk. Bland til sidst raspen i for at suge den sidste væde op.
Læg en skefuld fyld i hver rille på kødet og bind det sammen med snor. Ellers falder fyldet ud under stegningen.
Hæld en smule vand i bunden af bradepanden og sæt stegen i ovnen ved 170 grader i ca. 1½ time. Skær i stykker i rillerne og server f. eks med braiserede skalotteløg.