Jeg plejer tit at bruge øl, når jeg braiserer svinekæber, men man kunne jo bruge rødvin. Kæberne fik lov at trække i rødvinen i et døgn. De blev lilla af det, men smagen var fin.
Ingredienser:
10 svinekæber
salt og peber
olie til stegning
1 løg
1 gulerod
1 stilk bladselleri
1 porre
1 tomat
1 fed hvidløg
2 kvist timian
1 stilk rosmarin
5 salvieblade
½ flaske rødvin
1 l bouillon
1 spsk brun farin
evt. jævning
Puds svinekøberne af og læg dem i rødvinen i 24 timer. Man kan undlade det, hvis man ikke har tiden til det, men svinekæber er alligevel noget, der kræver planlægning, så hvorfor ikke.
Dryp kæberne af, og gem rødvinen. Brun kæberne i lidt olie i en gryde. Drys med salt og peber.
Når kæberne er brunet, tages de op og de snittede grønsager brunes i gryden.
Hæld rødvin og brun farin ved og kom kæberne tilbage i gryden sammen med krydderurterne.
Hæld nu bouillon over, læg låg på gryden og lad det simre i tre timer til kæberne er møre. Tag dem op og jævn evt. sovsen lidt. Kom kæber tilbage i sovsen og varm det hele igennem. Kan serveres med kartofler og bønner.