Vi elsker jo altså hvide asparges, så når de er i sæson, skal forskellige kombinationer afprøves. De store kapersbær her giver en god kontrast til de milde asparges.
Ingredienser:
6 asparges
5 – 6 kapersbær
lidt olie
et drys salt
Dressing:
2 spsk olivenolie
2 tsk æbleeddike
2 tsk dijonsennep
1 tsk sirup eller honning
lidt salt
1 tsk tørret dild – eller frisk, hvis man har det
Skræl aspargesene og læg dem i et ovnfast fad.
Fjern stilken fra kapersbærrene og del dem i kvarte på den lange led.
Drys dem over aspargesene, dryp med lidt olie og drys med salt.
Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 10 – 20 minutter – alt efter aspargesenes tykkelse. Rør eller ryst i mellemtiden dressingen sammen. Et syltetøjsglas er fint til formålet.
Når aspargesene er møre, tages fadet ud og dressingen hældes over.
Serveres lune.