En rigtig dejlig ret, når sommervejret viser sig fra sin mest danske side. Og så er den nem. Når man putter kartoflerne i, har man det hele i én gryde.
Ingredienser:
400 g magert oksekød i tern
2 håndskårne skiver bacon
lidt olie til stegning
8 små løg (jeg brugte frosne perleløg)
5 babygulerødder
8 ikke for store champignons
salt og peber
2 kviste timian
en håndfuld hakket persille
3 fed hvidløg, skåret i skiver
2 dl rødvin
3 dl bouillon
10 – 12 små nye kartofler
lidt jævning
Brun kødet i lidt olie og tag det op af gryden. Hæld lidt mere olie i og
brun bacon, løg, gulerødder og champignons. Krydr med salt og peber.
Kom hvidløg og urter i,
og hæld rødvin og bouillon over, så det lige dækker. Læg låg på og lad retten simre stille i en times tid. Skrab kartoflerne og kom dem i og lad det hele simre en halv times tid mere.
Kom evt. lidt jævning i, hvis sovsen er for tynd.
Hvis det skal være rigtig irsk, skal retten vist laves med lammekød, men det havde jeg ikke, og det virkede fint med okse.