Mongolsk kødsovs

Spaghetti og kødsovs smager fint, men en gang imellem må det godt have lidt mere punch, som den her kødsovs med masser af hvidløg, ingefær og soya. Og så passer ris altså også bedre til. Og for en gangs skyld er det mad, der kan laves i en fart.

Ingredienser:

500 g hakket oksekød

1 spsk olie til stegning

2 tsk revet ingefær (eller meget fint hakket)

3 fed knust hvidløg

1 dl kinesisk soya

½ dl brun farin

3 spsk Hoisin sauce (kan udelades)

1 dl vand

2 spsk maizena

1/4 tsk knust chili

1/4 tsk sort peber

Lidt skivede forårsløg og rød peber til servering

Og så kogte ris selvfølgelig.

Brun kødet og kom ingefær og hvidløg ved. Bland soya, sukker og hoisin sauce og hæld det ned til kødet. Rør godt og kog i et par minutter.

Rør maizena ug i vandet og hæld det over, og rør, mens sovsen jævner. Hæld peber og chili i og server med ris. Pynt med forårsløg og strimler af rød peber.

 

Skriv et svar