Slowcooker carnitas

Det her er pulled pork på mexicansk. Med slowcookerens hjælp er det noget, som kan lave sig selv, mens man er på arbejde eller nyder solen. Man skal bare sætte det i gang.

Ingredienser:

1 kg svinenakkefilet

1 spsk olie

½ dl appelsinjuice

2 spsk citron- eller limesaft

2 laurbærblade

1 hakket løg

1 hakket jalapeno

Til krydderpastaen:

3 spsk olie

1 spsk tomatkoncentrat

½ spsk kinesisk soya

1/4 dl brun farin

½ spsk stødt spidskommen

1 tsk tørret oregano

1 tsk salt

½ tsk røget paprika

½ tsk peber

½ tsk chilipulver

½ tsk hvidløgspulver

½ tsk løgpulver

½ tsk chiliflager (kan udelades, hvis man ikke vil have det så stærkt)

Varm lidt olie op og brun kødet på alle sider.

Bland ingredienserne til krydderpastaen og smør den ud over kødet.

Hak løg og jalapeno. Pres lime- eller citronsaft

Læg kødet i slowcookeren, læg løg, jalapeno og laurbærblade over og hæld til sidst appelsinjuice og lime-/citronsaft over.

Læg låget på og tænd slowcookeren på laveste varme og lad den stå i 8 timer. Så kan kødet deles med to gafler.

Server kødet med tortillas, pico de gallo, lidt yoghurt og sovsen i en skål ved siden af.

 

 

Skriv et svar