Kanin-saltimbocca med bønner og mos

De oprindelig saltimbocca laves med tynde skiver kalvekød, men når man nu har tynde skiver kaninkød, som man har skåret fra kaninmaveskindet, sidst man fik kaniner, så kan man jo bruge dem. Det var meget vellykket, – dog skal man passe på med salvien, for den smager af rigtig meget, og det kan godt overdøve det sarte kaninkød.

Ingredienser:

6 skiver kaninkød (som sagt havde jeg skåret maveskindet fra, for at bruge det til denne ret)

3 skiver parmaskinke (eller så mange, man nu skal bruge – afhænger af størrelsen)

3 skiver frisk salvie – ikke mere

½ kugle bøffelmozzarella

salt og peber

Til saucen:

1 skalotteløg

1 dl hvidvin

1 dl Marsala-vin

1 dl hønsefond (hvis man ikke lige har kaninfond)

salt og peber

kulør efter smag og temperament.

Tilbehør

Bacontern

Grønne bønner

Bagt kartoffelmos

Kaninkødet bredes ud – det er fladt nok, så man behøver ikke banke det ud. Drys med salt og peber.

På den ene halvdel lægger man parmaskinke, 1 salvieblad og et par tynde skiver mozzarella.

Læg de resterende kødstykker ovenpå og hæft det sammen med kødnåle.

Brun kødpakkerne på en pande. Tag dem op og læg dem til side, mens saucen laves.

Brun skalotteløg og hæld de to slags vin på. Lad alkoholen koge væk. Hæld bouillon ved og lad det koge lidt. Smag til med salt og peber. Hvis man har lyst, kan man give det lidt kulør. Farven er lidt ubestemmelig, så det pynter lidt. Læg kødet tilbage i saucen, og lad pakkerne simre i saucen i en halv times tid under låg.

Alternativt kan man sætte hele herligheden i ovnen ved 120 grader i et par timer, hvis man har tid.

Til bønnerne steger man bacontern lidt og tilsætter bønnerne. Jeg brugte frosne bønner, så de fik lov at stå og hygge sig med baconen, indtil de var blevet varme.

Husk at tage kødnålene ud, inden kødet serveres med saucen, kartoffelmos og bønner.

 

Skriv et svar