Braciole – italienske okseruller

Braciole kan man måske kalde italienernes svar på vores benløse fugle. Der er lidt anderledes fyld i og sovsen er ikke brun, men princippet er det samme. Skiver af okseinderlår, rullet omkring noget fyld. Og nu, hvor sous vide tilberedning efterhånden er blevet ret udbredt, har jeg tilladt mig at gøre det med disse ruller, men de kunne også have været braiseret i saucen i stedet for.

Ingredienser:

5 tynde skiver okseinderlår

5 skiver bacon

2 fed knust hvidløg

en håndfuld pecorino-ost

salt, peber

Tomatsauce eller marinara sauce

Bred kødskiverne ud – hvis de ikke er tynde nok, kan man banke dem lidt. Drys med salt og peber, læg en skive bacon på og smør med lidt knust hvidløg

Kom så meget pecorino-ost på, som der nu kan være på hver skive, uden at det falder ud, når man ruller dem sammen.

Rul skiverne sammen om fyldet og bind en kødsnor rundt om.

Rullerne vakuumpakkes og lægges i sous vide’n ved 57 grader i 5 timer. Imens kunne jeg slappe af med den vished, at rullerne ville være dejligt saftige og møre, når vi skulle spise.

Efter turen i vandbadet så rullerne lidt sørgelige ud,

men det blev der rådet bod på ved en tur på en varm grillpande. (husk at tage snoren af først)

I mellemtiden varmes tomatsaucen – eller marinara-saucen op, og rullerne kommes heri.

Her skal man selvfølgelig spise pasta til.

 

Skriv et svar