Svinemørbrad med æble-og løgfyld og æblesauce

Æbler og svinekød går rigtig godt sammen, og hvis man så blander lidt bacon ind i det, bliver det kun bedre. Man kunne også kalde den her ret for svinemørbrad a la æbleflæsk.

Ingredienser:

1 afpudset svinemørbrad

6 tynde skiver bacon

2 madæbler

1 løg

olie til stegning

2 dl bouillon

salt, peber

en lille smule chilipulver

evt. jævning til saucen

1/4 løg og ½ æble skal inden i mørbraden. Så det starter man med at skære i tern og stege i lidt af olien, indtil æblerne er møre og løgene klare.

Imens skæres mørbraden op og bredes ud, så man kan lægges fyldet på.

Fyldet lægges på mørbraden, som rulles sammen og der vikles baconskiver om.

Mørbraden skal nu steges i alt 20-25 minutter alt efter tykkelsen på en pande i lidt olie, idet man drejer den 1/4 omgang hvert 5. minut.

Resten af æblerne og løget skæres i stykker (lad bare kerner og skræl være på æblerne, for saucen skal sies). Det kommes i en gryde med lidt olie og steges et par minutter. Det skal ikke brune.

Kom lidt chilipulver i og hæld bouillonen på. Lad det hele koge, indtil æbler og løg er møre. Hæld det hele gennem en sigte.

Jævn evt. saucen, hvis den virker for tynd. Smag til med salt, peber og evt. mere chili.

Den stegte mørbrad skæres i skiver og serveres sammen med saucen og evt. stegte kartofler.

 

 

 

Skriv et svar