Jeg køber faktisk aldrig en flanksteak. Jeg synes, det er lidt opreklameret, men når man nu køber en halv ko, så følger den jo med, og så må man jo prøve at gøre den lidt interessant. Det lykkedes med den her. Jeg puttede den i sous vide’n, så jeg var sikker på, at den blev mør, uden at blive tør.
Ingredienser:
1 flanksteak
Et stykke ost – jeg havde noget Gouda med chili liggende, så det brugte jeg
½ glas soltørrede tomater i olie
2 håndfulde frisk spinat
salt og peber
Olie til bruning til sidst
De flanksteaks, jeg har set i køledisken er afpudsede.
Det var min ikke helt, så det gjorde jeg først. Så tog jeg den længste og tyndeste kniv, jeg kunne finde i skuffen. Den bliver normalt brugt til at skære laks og den slags, men her virkede den fint.
Jeg skar næsten helt gennem kødet og foldede det ud, så det blev halvt så tykt og dobbelt så stort.
Jeg skar ost og tomater i stykker og skyllede spinaten.
Så kom der salt, peber og ostestave på,
herefter soltørrede tomater og spinat,
og til sidst blev hele herligheden rullet sammen og snøret med kødsnor.
Man kunne brune den og stege den færdig i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter, men som sagt, puttede jeg den i en vakuumpose
og kastede den i sous vide’n ved 56 grader i 10 timer.
Da vi skulle spise, tog jeg den op og brunede den lynhurtigt på en glohed pande i lidt olie. Det sprøjter lidt, men det må man jo så tørre af bagefter.
Skåret i skiver ser det hele meget farverigt ud, og det smagte rigtig godt.