Hvis man er et stykke kød i min fryser, kan man sagtens risikere at blive en del af et eksperiment. Hvorfor ikke salte og tørre en lammeculotte?. Som sagt så gjort.
Ingredienser:
1 lammeculotte (ca. 400 g)
15 g salt (evt. nitrit-)
Krydderier (her er det hvidløgspulver og oregano)
Salt og krydderier blandes.
Lammeculotten rulles heri, så der er salt i alle fordybninger.
Culotten blev vakuumpakket, men man kan også bruge en frysepose.
Posen lægges i køleskabet til næste dag.
Saltet skal skylles af. For at få kødet til at hænge bedre sammen, kom jeg det i et kødnet, så det kan holde på det. Det gør det nemmere at skære pæne skiver, når det er tørret.
Hvis man har plads, kan man hænge kødet op i køleskabet – eller et tørreskab, men jeg pakkede det i en dryage-pose og lagde det på en rist i køleskabet.
Der lod jeg det ligge i ca. en måned. Så havde det tabt 30 % af sin vægt, og jeg kunne pakke det ud.
Jeg tog nettet af,
og skar det over.
Det smagte helt forrygende i tynde skiver.