Indbagt farseret svinemørbrad

Det er en af de få 80’er ting, der i min optik stadig holder. En gang imellem er man nødt til at skulle have en mørbrad, indbagt i butterdej.

Ingredienser:

1 svinemørbrad

Til fars:

300 g hakket kalve- og svinekød

3 spsk rasp

2 fed hvidløg

1 æg

½ dl fløde

½ dl mælk

2 tsk salt

½ tsk peber

1 tsk stødt koriander

Derudover:

100 g Pikant ost

1 rulle færdig butterdej (ja, her snyder jeg lidt – en dag vil jeg prøve at lave den selv)

Æg til pensling

Puds mørbraden af og brun den hurtigt over det hele, og lad den køle helt af.

Rør farsen sammen. Bred butterdejen ud og smør Pikant ost på i et tyndt lag.

Bred herefter halvdelen af farsen ud på butterdejen og læg den brunede, afkølede mørbrad ovenpå.

Læg herefter den anden halvdel af farsen ovenpå, og læg dejen sammen omkring hele herligheden. Husk at folde enderne ind.

Læg “pakken” med sammenføjningen nedad i et ildfast fad eller en bradepande.

Jeg har lagt den på et stykke bagepapir, for så er den nemmere at få op, når den er bagt.

Pensl med æg og sæt fadet i en 180 grader varm ovn – gerne varmluft – i ca. 30 min. eller indtil dejen er fin og gylden. lad den lige hvile i 5 min inden udskæring, så al saften ikke forlader den, når man skærer hul.

Skriv et svar