Ja, altså ikke en hel ko. Kun nogle skiver. Og så en hel masse grønsager. En alt-i-et-fad ret.
Ingredienser:
8 – 10 skiver okseinderlår – eller andet oksekød i skiver
1 porre
6 små kartofler
1 rødløg
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 portobellosvamp
½ citron
2 fed hvidløg
1 rød chili (tag evt. kernerne ud)
2 spsk tomatpure
1 dl bouillon
½ dl rødvin
Salt og peber
Lidt olie til at smøre fadet i
Skær alle grønsagerne i skiver. Smør et ovnfast fad med olie og læg Løg, porre, chili, hvidløg og portobello i. Fordel halvdelen af kødskiverne ovenpå. Drys med salt og peber.
Læg kartoffelskiver ovenpå, og derefter resten af kødskiverne. Drys igen med salt og peber.
Peberfrugterne lægges i et lag ovenpå,
og citronskiver lægges allerøverst.
Rør bouillon, tomatpure og rødvin sammen og hæld den ud over retten.
Dæk fadet med folie og sæt det i en 160 grader varm ovn i en time. Fjern folien og giv retten endnu en halv time.
Server evt. et stykke baguette til.