Af og til – det sker ikke så tit – er der en sjat rødvin til overs, som ikke bliver drukket. Det skal selvfølgelig ikke gå til spilde, så jeg prøvede dette rødvinssmør. Det virker fint til en god bøf, i stedet for det evindelige hvidløgssmør.
Ingredienser:
1 dl rødvin
1 skalotteløg
Et par stilke persille
125 g smør
peber
Kom rødvinen sammen med finthakket løg i en gryde og kog det, indtil der kun er ca. en spsk tilbage. Køl det af. Hæld det sammen med persille, peber og smør i en minihakker eller lille foodprocessor.
Hak det, indtil det er helt blandet sammen. Læg smørret ud på et stykke husholdningsfilm.
Rul det til en nogenlunde rund pølse og læg det i køleskabet, indtil det er stift.
Skær det ud i skiver,
og server det til en god bøf.
Det bliver rigtig godt, når smørret smelter ned på bøffen