Rødvinssmør

Af og til – det sker ikke så tit – er der en sjat rødvin til overs, som ikke bliver drukket. Det skal selvfølgelig ikke gå til spilde, så jeg prøvede dette rødvinssmør. Det virker fint til en god bøf, i stedet for det evindelige hvidløgssmør.

Ingredienser:

1 dl rødvin

1 skalotteløg

Et par stilke persille

125 g smør

peber

Kom rødvinen sammen med finthakket løg i en gryde og kog det, indtil der kun er ca. en spsk tilbage. Køl det af. Hæld det sammen med persille, peber og smør i en minihakker eller lille foodprocessor.

Hak det, indtil det er helt blandet sammen. Læg smørret ud på et stykke husholdningsfilm.

Rul det til en nogenlunde rund pølse og læg det i køleskabet, indtil det er stift.

Skær det ud i skiver,

og server det til en god bøf.

Det bliver rigtig godt, når smørret smelter ned på bøffen

 

 

 

Skriv et svar