Hummer og snegle sammen? – Ja altså – min mand fik ideen – snegle har vel en slags skal, ikke? Altså er de vel skaldyr. De spiller rigtig fint sammen med hummeren, så her har vi symfonien! Endnu en forret til nytårsaften. Saucen er det mest dekadente, jeg indtil dato har lavet. Bør nydes i moderat omfang.
Ingredienser:
2 hummerhaler
6 snegle
lidt hakket persille og hakket hvidløg
2½ dl champagne
200 g smør
Jeg havde fået fat i et par frosne hummerhaler, så jeg ikke behøvede at aflive nogen i år. Og sneglene var fra dåse.
Hummerhalerne tøs op og befris for skallen.
Der skæres et snit i dem, så de kan bredes lidt ud. Oven på hver hummerhale lægges lidt persille og hvidløg, og her ovenpå lægges 3 snegle på hver hale.
Siderne trækkes op omkring sneglene og fastgøres med tandstikker.
Nu kommer vi så hertil, hvor sarte sjæle skal stoppe med at læse, for nu skal der hældes 2½ dl champagne i en gryde. Det skal varmes op, og lige før det koger pisker man så lidt efter lidt smørret i – og ja – det er en hel pakke. Sørg for at piske, så saucen emulgerer. Den må kun simre – ikke koge.
Nu lægger man så de fyldte hummerhaler ned i gryden, så de tilberedes langsomt. Det tager ca. 5-7 minutter.
Man kan vende dem undervejs, hvis man ellers har sat tandstikkerne ordentligt i.
Når hummerhalerne er færdigpocheret, serveres de med et par skefulde af saucen over.
Jeg siger Jer – den sovs altså!!!!