Jeg havde en rest stegt kylling fra dagen før, som jeg havde udset mig til frokost, og så kom jeg i tanke om, at jeg da kunne lave mig en portion cæsar-salat. Som sagt, så gjort.
Ingredienser:
En rest stegt kylling
Romainesalat
Evt. brødcroutoner
Cæsardressing:
1 æg
ca. 1 dl smagsneutral olie (f.eks. rapsolie)
½ fed knust eller revet hvidløg
1½ tsk dijonsennep
1 ansjosfilet (jeg havde et glas med nogle i olie)
saft af ½ lime (citron kan bruges)
2 spsk revet parmesan
Hvis man vil piske dressingen sammen i hånden skal man kun bruge æggeblommen, men jeg snød lidt og brugte en stavblender. En almindelig blender kan også bruges.
Hæld lidt af olien og alle de andre ingredienser til dressingen i en højt glas eller en skål med høje sider. Blend det, og fortsæt med at blende og tilsætte mere olie imens. Hvis dressingen er for tynd, kommer man mere olie i.
Striml salaten og kyllingen og læg det i en salatskål. Hæld dressing over og server med brødcroutoner.